Το χαμένο μπλούζ : μυθιστόρημα - Ανδρουλάκης, Μίμης, 1951- (Καστανιώτης, 1998)
Ένας μεσοκαιρίτης άντρας, που μοιάζει με ότι ήταν, ναυαγός ανάμεσα σε δύο καταιγίδες, βγαίνει, εικοσάρης ξανά, από το κρύο σούρουπο της Νέας Υόρκης στο καμίνι της Αθήνας και αναζητά, τριάντα χρόνια μετά, τα παλιά ίχνη, τα παλιά κατατόπια, τα χαμένα πρόσωπα και όνειρα και ξεφυλλίζει το μυστικό τους ημερολόγιο. Ένα αόρατο νήμα δένει ήρωες, γεγονότα, αυταπάτες και συμπτώσεις ζωής σε ένα ανελέητο παιχνίδι: σκληρό, ερωτικό, παράνομο, μοιραίο.