Ο Ευγένιος, η Ισαβέλλα και τα μυστήρια - Ζορμπά-Ραμμοπούλου, Βησσαρία (Παιδικά / Ακρίτας, 2001)
Μοναχοπαίδι στην Αθήνα η Σαββίνα και μαθήτρια της έκτης δημοτικού έχει συστήσει μια παιδική ομάδα αλληλοβοήθειας με τα αρχικά Χ.Ε.Π.: Χρήσιμη Εθελοντική Παρέμβαση. Με τον ίδιο απλό και ανάλαφρα τρόπο -όπως και το πρώτο της σειράς- αλλά και με μια δόση... μυστηρίου το βιβλίο μιλάει για λάθος μύθους και πρότυπα, για κοινωνικά στερεότυπα αλλά και... ύποπτες παιδικές συναλλαγές ξεσηκωμένες από τον κόσμο των εντύπων και των τηλεοπτικών σειρών και μεταφερμένες στον χώρο του σχολείου. Η σειρά διηγημάτων με ηρωίδα τη Σαββίνα φιλοδοξεί να δώσει σε καινούργια προβλήματα νέες απαντήσεις βασισμένες όμως σε παλιές, καλές και διαχρονικές ηθικές αξίες.