Το πονεμένο αηδόνι - Στεφανίδης, Μενέλαος Δημ. (Τα παραμύθια του τόπου μας, 2000)
Το Πονεμένο Αηδόνι κελαηδά τις νύχτες με χίλιες μελωδίες πως τ' αδύνατα γίνονται δυνατά χάρη στη δύναμη της αδελφικής αγάπης.