Το φάντασμα του Κάντερβιλ - Wilde, Oscar, 1854-1900 (Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά απ' όλο τον κόσμο, 1991)
Κεντρικό πρόσωπο σε αυτήν εδώ την ιστορία είναι ένα δυστυχισμένο φάντασμα που κατοικούσε στον πύργο του Κάντερβιλ. Όμως χάρη στις θερμές προσευχές της μικρής Βιργινίας ο κολασμένος πρόγονος, που κρυβόταν μέσα στο φάντασμα, λυτρώθηκε από τα βάσανα και η οικογένεια της Βιργινίας βρήκε την ησυχία της...