Ηρακλής; Θησέας - Στρατίκης, Πότης (Η Ελλάδα των θρύλων, 1986)
Για πρώτη φορά οι μύθοι των αρχαίων μας προγόνων και η λαμπρή τους ιστορία δίνονται στα παιδιά με τόσο πλούσια και παραστατική εικονογράφηση και με απλό, κατανοητό κείμενο. Έτσι, η πανάκριβη κληρονομιά που μας άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες γίνεται κτήμα των παιδιών μας και πολύτιμος οδηγός στη ζωή τους. Η αξία της σειράς αυτής έχει αναγνωριστεί και από τουε ξένους και έχει εκδοθεί σε πολλές ευρωπαικές χώρες. Στην πατρίδα μας, η '' ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ '' έχει την πρώτη κυκλοφορία απ΄όλα τα παιδικά βιβλία μας.