Η Δίνη : αντιμυθιστορία - Αποστολίδης, Ρένος Ηρ., 1924-2004 (Έλληνες / Κάκτος, 1993)
Μια γενιά ολάκερη κατέβηκε, της φωτιάς και του σίδερου. Και τι φαντάστηκε; Πως η ζωή θα σταματούσε στο αίμα της; Λάθος. Απλό λαθάκι! Το είδαν το αίμα της. Το μνημονεύουν (χρειάζονται και οι μνήμες ? αλλιώς πώς τα γαλόνια; Πώς οι μύθοι και για τα μελλοντικά αίματα, σα θα ξαναχρειαστούν;). Κι ύστερα: πιείτε ένα αναψυκτικό, να δροσιστείτε! Και καληνύχτα σας! Καλόν τάφο! (Εξόν αν θέλετε να μπείτε στο Σύστημα).