Ο εγωιστής γίγαντας - Wilde, Oscar, 1854-1900 (Μίνωας, 1990)
Το παραμύθι αυτό, που μιλάει για τον εγωισμό και τη μοναξιά, φανερώνει πόσο αργά και με πόσο πόνο μαθαίνει κανείς να αγαπά και να εμπιστεύεται τους άλλους. Σήμερα, εκατό χρόνια μετά τη δημιουργία αυτής της ιστορίας, ο Ντομ Μάνσελ, της δίνει μια σύγχρονη πινελιά με την εικονογράφησή του, τη γεμάτη χιούμορ και θαυμαστή ζωντάνια.