Η παράξενη χώρα - Wolf, Tony 1930-2018 (Ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους, 1983)
Εμείς οι κάτοικοι της χώρας των δράκων, δεν φανταζόμαστε ποτέ ότι πολύ κοντά μας, έξω από τα βουνά, υπήρχε ένας άλλος κόσμος. Ο κόσμος των νάνων και των φίλων τους των ζώων. Όταν το μάθαμε άρχισε μια καινούργια εποχή για μας. στην αρχή είχαμε άσχημα μπλεξίματα με τους νάνους και δεν άργησε να κηρυχτεί πόλεμος ανάμεσα μας. Το πώς έγινε αυτό κάνετε λιγάκι υπομονή και θα το μάθετε. Θέλω να σας πω κάτι άλλο. Μπορεί η όψη εμάς των δράκων και των άλλων πλασμάτων που ζουν μαζί μας -να είναι τρομερή, στο βάθος όμως είμαστε πολύ συμπαθητικοί. Έχουμε πολλά ελαττώματα, μπορεί να βγάζουμε φωτιά από τη μύτη αλλά δεν είμαστε κακοί..