Τσάι και ματαιοδοξία : μυθιστόρημα - Maugham, William Somerset, 1874-1965 (Καστανιώτης, 1993)
Δεν ήταν λαγνεία. Δεν ήταν ανηθικότητα. Το είχε στο αίμα της να παραδίνεται στον έρωτα. Και γυναίκα καθώς ήταν του μεγαλύτερου συγγραφέα της Αγγλίας, οι ευκαιρίες να γνωρίζεται με κάθε λογής άνδρες ήταν παραπάνω από πολλές. Δεν έκανε διακρίσεις. Δεν είχε αναστολές. Και σκόρπιζε απλόχερα την ευτυχία. Ένας διεισδυτικός και ιλαρότατος πίνακας της λογοτεχνικής ζωής του Λονδίνου της εποχής του συγγραφέα, μια πλατιά ανθρώπινη κωμωδία διανθισμένη με αιχμηρότατη σάτιρα