Εκεί όπου οι άγγελοι φοβούνται να διαβούν : μυθιστόρημα - Forster, Edward Morgan, 1879-1970 (Βιβλιοθήκη diana)
Μια αγγλική οικογένεια της ανώτερης κοινωνικής τάξης βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση έξω από τα καθιερωμένα, η οποία οδηγεί σε έντονες και απρόσμενες αντιδράσεις. Αιτία ο γάμος της χήρας Λίλια Χέριτον με έναν Ιταλό δώδεκα χρόνια μικρότερό της. Η ζωτικότητα του βίαιου, ανυπόληπτου, και αξιολύπητου Τζίνο σε αντιπαράθεση με την ακαμψία κι απονέκρωση των Άγγλων είναι ο κεντρικός άξονας της ιστορίας. Γραμμένη με ευαισθησία, χιούμορ και ύφος που γοητεύει, η πρώτη αυτή νουβέλα του Ε.Μ. Φόρστερ φανερώνει ήδη την εξαιρετική μαεστρία του στους διαλόγους και στην περιγραφή των χαρακτήρων που διακρίνει τα μετέπειτα έργα του.