Ο μαγικός κύκλος : διηγήματα - Gogol, Nikolaj Vasilyevich, 1809-1852 (Βιβλιοθήκη diana)
'Αλογο που καλπάζει στον αέρα, διάβολος που κλέβει το φεγγάρι, δαιμονικά που παίζουν χαρτιά μ' έναν Κοζάκο δεν είναι παρά μερικά από τα επεισόδια στο «Μαγικό κύκλο», μια επιλογή από διηγήματα του Γκόγκολ, βασισμένα στις ουκρανικές λαϊκές παραδόσεις. Γραμμένα με το γνωστό σπινθηροβόλο χιούμορ του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, είναι τόσο αστεία και απολαυστικά, που μικροί και μεγάλοι τα διαβάζουν με το ίδιο ενδιαφέρον.