Οι πολεμοχαρείς Αζτέκοι - Deary, Terry (Εξωφρενική βιβλιοθήκη, 1997)
Οι «Πολεμοχαρείς Αζτέκοι» σας δίνουν απίστευτες πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό των ιθαγενών της Κεντρικής Αμερικής με κάθε λεπτομέρεια. Μάθετε πού και πώς ζούσαν οι Ολμέκοι, οι Μάγια και οι υπόλοιπες φυλές με τα δύσκολα ονόματα. Ανακαλύψτε τι έγραφε στο ημερολόγιό του ένας δύστυχος δούλος, τι μυστικά έκρυβαν οι πανύψηλες πυραμίδες που ήταν χτισμένες στη ζούγκλα και πως περνούσαν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους οι μικροί Μάγια. Διαβάστε για πανίσχυρους ιερείς, ανελέητους πολεμιστές και τολμηρούς κατακτητές που έζησαν εκατοντάδες χρόνια πριν. Ποια ήταν τα αγαπημένα τους αθλήματα; Πώς τους κατέκτησαν οι Ισπανοί; Βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις μέσα από τα κείμενα και την πρωτότυπη εικονογράφηση των σελίδων αυτού του βιβλίου.