Ολυμπιακή φλόγα - Coleman, Michael (Εξωφρενική βιβλιοθήκη, 1996)
Πρώτα, γυμνοί αθλητές έτρεχαν, πηδούσαν και πάλευαν στο στάδιο της Ολυμπίας στις αρχαίες Ολυμπιάδες, απαγορεύοντας στις γυναίκες όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά και να παρακολουθούν! Έπειτα, ένας Γάλλος αριστοκράτης ρίχνει την ιδέα της αναβίωσης των Ολυμπιακών και το 1896 γίνεται στην Αθήνα, η πρώτη Ολυμπιάδα της σύγχρονης εποχής. Σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν γίνει η πιο μεγάλη, η πιο συναρπαστική αθλητική διοργάνωση. Γνωρίστε τους μεγάλους Ολυμπιονίκες, τα απίστευτα ρεκόρ, τα μυστικά της προπόνησης και του ντόπινγκ καθώς και όλα τα απρόσμενα περιστατικά που μπορούν να συμβούν σε μια Ολυμπιάδα. Eνώ η Αθήνα ετοιμάζεται για την Ολυμπιάδα του 2004, διαβάστε ένα διαφορετικό οδηγό των Ολυμπιακών Αγώνων που σας αποκαλύπτει τα μυστικά των Ολυμπιάδων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.