Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων - Carroll, Lewis, 1832-1898 (Μύθος, 1990)
Από το 1865, που πρωτοκυκλοφόρησε, έχει εκδοθεί, εικονογραφηθεί, μεταφραστεί και διασκευαστεί αμέτρητες φορές. Το ξέρουν όλοι, ακόμα κι όσοι δεν το 'χουν διαβάσει. Το έχουμε δει επίσης στο σινεμά και στο θέατρο. Εδώ όμως δε μιλάμε για "μία ακόμα Αλίκη". Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η υπέροχη εικονογράφηση της Ντοτρεμέρ, που αφηγείται την ιστορία του Λιούις Κάρολ με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Τα πρόσωπα, οι προοπτικές, οι γωνίες και οι εμπνευσμένες ιδέες της εικονογράφου κάνουν το βιβλίο μαγευτικό για μικρούς και για μεγάλους.