Μια συνηθισμένη μέρα : μυθιστόρημα - Αμπατζόγλου, Πέτρος, 1931-2004 (Κέδρος, 1992)
Αυτό είναι το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας "Ανθρώπινες Σχέσεις". Προηγήθηκαν: "Τι θέλει η κυρία Φρίμαν", η ιστορία μιας δυναμικής και παθιασμένης γυναίκας, όπως μας την παρουσιάζει ο αφηγητής ξαπλωμένος κοντά στη θάλασσα ένα καλοκαιριάτικο πρωινό, πίνοντας ένα μπουκάλι ούζο· κατόπιν το "Παύλος" και "Ελένη", ένα μυθιστόρημα για τη ζήλια και την αποκλειστικότητα στον ερωτικό σύντροφο, για τη φθορά του δεσμού μέσα στην καθημερινότητα. Τώρα το "Μια συνηθισμένη μέρα", που περιγράφει την απόλυτη μοναξιά του ανθρώπου μέσα σε μια μεγάλη αλλά αδιάφορη πόλη. Τη μοναξιά μέσα στο πλήθος.