Απάνθισμα σοφίας : συλλογή γνωμικών και αποφθεγμάτων - Παπαθανασίου, Κωνσταντίνος Σ. (Πύρινος Κόσμος, 1987)
Πιστεύω πως θα' ρθει μια μέρα που ο σκεπτόμενος άνθρωπος, ο θρησκευόμενος, ο φιλόσοφος, ο επιστήμων, ο ποιητής, ο καλλιτέχνης, αλλά και γενικά οι άνθρωποι, θα πάψουν να έχουν μεταξύ τους διαφορές αντιλήψεων και θα μιλούν όλοι την ίδια γλώσσα.