Η γάτα που δε νιαούριζε - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2003)
Η μικρούλα Μαίρη χάνει τη γάτα της τη Χιονάτη και είναι απαρηγόρητη. Ο μπαμπάς της, σπουδαίος βιολόγος, για να την ευχαριστήσει, αναλαμβάνει να φτιάξει στο εργαστήρι του μια όμοια Χιονάτη. Θα πετύχει το πείραμα; Ένα πρωτοποριακό, τρυφερό βιβλίο με πλούσια έγχρωμη εικονογράφηση, που θέτει ένα μεγάλο ηθικό ζήτημα της εποχής μας, τη δημιουργία ζωής στα επιστημονικά εργαστήρια.