Έχω ράμματα για τη γούνα σου - Παπαθανασοπούλου, Μάιρα, 1967- (Βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2002)
Τι τραβάνε οι φουκαράδες οι λύκοι των παραμυθιών λίγο πριν ακουστεί η φράση "και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...". Αυτοί σίγουρα δε ζουν καλά. Ο ένας πέφτει στο ποτάμι, ο άλλος ζεματάει τη γούνα του, ο τρίτος τρώει το ξύλο της χρονιάς του από τον ξυλοκόπο. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς καταφέρνουν όλοι τους να εμφανίζονται ξανά και ξανά στα παραμύθια χωρίς να έχουν ούτε μία γρατζουνά ; Ε, λοιπόν, είναι καιρός να αποκαλυφθεί το μεγάλο μυστικό που κρύβεται πίσω από τις ιστορίες με τους λύκους.