Παραμύθια από το τηλέφωνο - Rodari, Gianni, 1920-1980 (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2003)
Ο κύριος Μπιάνκι λείπει μακριά από το σπίτι του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Τηλεφωνεί όμως κάθε βράδυ στη μικρή του κόρη, για να της διηγηθεί μια ιστοριούλα, ένα παραμυθάκι. Η ανεξάντλητη φαντασία και η εφευρετικότητα του Τζάνι Ροντάρι, του σπουδαίου παραμυθά από τη γειτονική Ιταλία, μας ταξιδεύουν σ αυτή την όμορφη χώρα. Μαζί του θα τριγυρίσουμε σε πόλεις και χωριά με παράξενες ονομασίες, θα περπατήσουμε σε δρόμους από σοκολάτα, θα δοκιμάσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ και θα ξεκαρδιστούμε με τις περιπέτειες και τις φάρσες που σκαρώνουν η Αλίκη η Τουμπίτσα και οι υπόλοιποι ήρωες. Είναι βέβαιο ότι θα τους λατρέψετε!