Ιάσονας, αργοναυτική εκστρατεία - Δικαίου, Ελένη (Σαν παραμύθι. Ελληνική μυθολογία, 2000)
Στην ιστορία μας σπουδαίο ρόλο παίζουν τρεις βασιλιάδες. Όμως άλλο είναι το κεντρικό της πρόσωπο: ένας άντρας νέος και δυνατός, που η μοίρα του τον έδεσε μαζί του οδηγώντας τον σε κατορθώματα και περιπέτειες τόσο συναρπαστικές, που στ' αλήθεια αξίζει να ταξιδέψουμε μέσα στο χρόνο για να γνωρίσουμε αυτό τον άντρα, τον Ιάσονα. Να τον ακολουθήσουμε στην Αργοναυτική Εκστρατεία ως τη μακρινή Κολχίδα, εκεί που μονάχα ένας ήρωας θα αποφάσιζε να ταξιδέψει ξεπληρώνοντας το χρέος κάποιου άλλου. Να χαρούμε κάποια στιγμή, μα και να λυπηθούμε για την παράξενη μοίρα του. Όμως πάντα με τον ίδιο θαυμασμό γι' αυτόν, έναν από τους πιο σπουδαίους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)