Ο Γαλιλαίος και τα μυστικά του ουρανού - Παχνέλης, Παναγιώτης (Οι άνθρωποι που άλλαξαν τον κόσμο, 2000)
Η σειρά αυτή αναφέρεται στους μεγάλους πρωτοπόρους, που, με το ανήσυχο και ερευνητικό τους πνεύμα, κατάφεραν να κάνουν επαναστατικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις. Αυτά τα επιτεύγματά τους όχι μόνο βελτίωσαν την επιστημονική σκέψη αλλά και άλλαξαν τον κόσμο. Αυτός ο Ιταλός μαθητικός, φυσικός και αστρονόμος πρώτος διατύπωσε επαναστατικές, για την εποχή, απόψεις, σχετικά με το σύμπαν. Αυτές οι απόψεις άλλαξαν την επιστημονική σκέψη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον πλανήτη μας και το σύμπαν ολόκληρο. Γνωρίστε, στις σελίδες αυτού του βιβλίου, τις ανακαλύψεις του μεγάλου πρωτοπόρου. Παρακολουθήστε, επίσης, την αγωνιώδη προσπάθειά του, προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι απόψεις του που επιβεβαιώθηκαν πολλά χρόνια αργότερα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) Περιεχόμενα Εισαγωγή Τον κερδίζουν τα Μαθηματικά Οι θεωρίες του Αριστοτέλη Πειραματίζεται συνεχώς Γνωρίζει τον Κέπλερ Ανακαλύπτει τα μυστικά του Ουρανού Γράφει το "Διάλογο" Ιησουίτες Παίρνει μέρος σε επιστημονικές διαμάχες Αναλαμβάνει η Ιερά Εξέταση Στην απομόνωση Το τέλος Η προσφορά του στην Ανθρωπότητα.