Ο Κολόμβος και η ανακάλυψη της Αμερικής - Παχνέλης, Παναγιώτης (Οι άνθρωποι που άλλαξαν τον κόσμο, 2000)
Η σειρά αυτή αναφέρεται στους μεγάλους πρωτοπόρους, που με το ανήσυχο και ερευνητικό τους πνεύμα, κατάφεραν να κάνουν επαναστατικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις. Αυτά τα επιτεύγματά τους όχι μόνο βελτίωσαν την επιστημονική σκέψη αλλά και άλλαξαν τον κόσμο. Ένας άνθρωπος, με όραμα και επιμονή, έψαξε, για να βρει ένα νέο εμπορικό δρόμο για τις Δυτικές Ινδίες. Τελικά, όμως, ανακάλυψε μία νέα ήπειρο και άλλαξε τον παγκόσμιο χάρτη. Ακολουθήστε, λοιπόν, με το βιβλίο αυτό, το μεγάλο θαλασσοπόρο στα ταξίδια του και ζήστε από κοντά τις περιπέτειές του.