Μοχλοί - Rush, Caroline (Μικροί επιστήμονες, 2000)
Οι άνθρωποι άρχισαν από πολύ νωρίς να φτιάχνουν μηχανές για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη! Η πρώτη μηχανή που κατασκεύασε ο πρωτόγονος άνθρωπος ήταν ο μοχλός! Ξέρεις, όμως, τι ακριβώς σημαίνει αυτή η λέξη; Σίγουρα έχεις χρησιμοποιήσει και εσύ ένα μοχλό αλλά μπορείς να πεις με δικά σου λόγια πώς δουλεύει; Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ανακαλύψεις πώς ακριβώς λειτουργεί και σε τι μας χρησιμεύει ο μοχλός. Με απλά λόγια, αστείες εικόνες και εύκολα, διασκεδαστικά πειράματα θα ανακαλύψεις όλα τα μυστικά αυτής της απλής αλλά τόσο χρήσιμης μηχανής! Διάβασε αυτό το βιβλίο με τους γονείς ή τους φίλους σου και θα μάθεις τόσα πράγματα που θα αισθάνεσαι κι εσύ σαν ένας Μικρός Επιστήμονας!