Κοιμήσου πριν νυχτώσει - Porter, Sue (Άγκυρα, 1998)
Το βράδυ που βγήκαν βόλτα η μαμά και ο μπαμπάς του μικρού κούνελου, ήρθε η θεία Πανωραία να μείνει με τα μικρά κουνελάκια. 'Αν πέσεις στο κρεβάτι πριν βραδιάσει, μικρέ μου', του είπε η μαμά του, 'το πρωί θα σου έχω μια έκπληξη'. Στον μικρό κούνελο άρεσαν πολύ οι εκπλήξεις, σχεδόν όσο και να μείνει ξύπνιος μέχρι αργά το βράδυ. Πώς θα το μάθει η μαμά του αν μείνει ξύπνιος μέχρι αργά; Σ' αυτή τη χαριτωμένη ιστορία, ο μικρός κούνελος μαθαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο 'λέω την αλήθεια' και 'κρύβω την αλήθεια'.