Γιατί γεννήθηκα - Μιχαλοπούλου, Αμάντα, 1966- (Οικογενειακή πινακοθήκη, 2000)
Δεν θυμάμαι τίποτα από την εποχή που ζούσα στην κοιλιά της μαμάς μου. Την περισσότερη ώρα κοιμόμουν. Αλλά και η μαμά κοιμόταν πολύ. Στα όνειρά της με έβλεπε να μεγαλώνω και να παίζουμε μαζί τρίλιζες, όπως τώρα. Ο μπαμπάς είχε μεγάλη αγωνία. Τις νύχτες κοιτούσε τα αστέρια κι έκανε ευχές.