Το φεγγάρι που ζήλευε - Καρακώστα, Μελίνα, 1959-2007 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή μικρά σπουργιτάκια ;, 2001)
Ο Ηλιος και τα παιδιά του, οι πλανήτες...Η Γη, το στερνοπαίδι του, που βαριέται...Ενα παραμύθι, μια σκέψη, ανάμεσα σε τόσες, για το πώς φτιάχτηκε το σύμπαν και οι μυριάδες ομορφιές που μας περιστοιχίζουν. Ενα παραμύθι που εύχεται να δεί μονάχα Αγάπη ανάμεσα στον Ανθρωπο και στη Γη και ποτέ Μίσος.