Ο λαγός που δεν μπορούσε να πει όχι - Goldoni, Elena (Ζερβόδειλος, 1999)
Ο Φραγκίσκος ξύπνησε ένα πρωί και ανακάλυψε πως τ'αφτιά του είχαν μεγαλώσει υπερβολικά. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι του συνέβαινε, μέχρι που η Κική η γατούλα, που είχε διαβάσει πολλά βιβλία, βρήκε την απάντηση: ο Φραγκίσκος έπασχε από "αρνησιπενική γιγαντωτίτιδα"-τ'αφτιά του μεγάλωναν επειδή δεν μπορούσε ποτέ και με τίποτα να πει "όχι". Θα καταφέρει ο Φραγκίσκος να πει "όχι" και να θεραπευτεί τελικά από τη σπάνια αυτή ασθένεια;