Ο Γιαννάκης στο λούνα παρκ - Ξενόπουλος, Γρηγόριος, 1867-1951 (Θησαυροί από τη διάπλαση των παίδων : Η Κυρα-Μάρθα, 1998)
Ο Γιαννάκης είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Πηγαίνει σχολείο. Ακούει τους γονείς του για να γίνει ένας άξιος άνθρωπος. Παίζει, είναι χαρούμενος και γεμάτος ζωή. Έχει συμμαθητές και φίλους, μικρούς και μεγάλους, που κάνουν τη ζωή του πιο ωραία. Ανάμεσα στους φίλους του είναι και ο Μικές. Ζωηρός, ανήσυχος και σκανταλιάρης. Μια μέρα ο Μικές έπεισε το Γιαννάκη να μην πάνε σχολείο: Να, κάνουν σκασιαρχείο: κι ο Γιαννάκης άλλο που δεν ήθελε.......Ποιο παιδί θα έλεγε όχι; Ο Μικές είχε τη μεγάλη ιδέα να επισκεφθούν το Λούνα Πάρκ , αυτό τον μαγικό τόπο, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.......Και πήγαν. Και διασκέδασαν πολύ. Ώσπου γύρισαν στο σπίτι τους, όπου τους περίμεναν οι γονείς τους. Και τότε κατάλαβαν οι δυο φίλοι πως είχαν κάνει πράγματα που δεν ήταν από αυτά που συμφωνούν οι μεγάλοι πως είναι σωστά....