Ώρα λαμπρής : μια ιστορία για το Πάσχα - Αυτζής, Μερκούριος, 1964- (Ιστορίες για παιδιά, 2001)
Όταν η παιδική ψυχή ανταμώσει τη λαϊκή μας παράδοση, τα έθιμα πλέκουν το υφάδι τους με το όνειρο και η ιστορία τους ζει μέσα στο χρόνο... Στο χωριό του Σπύρου αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της Ημαθίας το Πάσχα γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα. Οι πασχαλιές μοσχομυρίζουν... Τα αρνιά ετοιμάζονται για το φούρνο... Κι η σχέση του εγγονού με τους παππούδες του γίνεται δυνατή, τρυφερή... Τι γίνεται όμως όταν ο Σπύρος ανακαλύπτει τον Πύρρο; Θα γλιτώσει ο Ασπρούλης από το φούρνο; Τι σκαρώνει ο Σπύρος; Μια πασχαλινή ιστορία, βίωμα παιδικής ψυχής, δοσμένη με χιούμορ, που συναρπάζει. Κι ένα μυστικό: Ποιός είναι ο Πύρρος και πώς εμφανίστηκε;