Ραντεβού με τον θάνατο - Christie, Agatha, 1890-1976 (Καλοκάθης, 2000)
Ο Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει στη Mέση Ανατολή. Η οικογένεια Μπόυτον, θα καταλύσει στο ξενοδοχείο "Σόλομων" της Παλαιστίνης, όπου η Σάρα Κινγκ, μια νέα και όμορφη κοπέλα, θα κάνει τη γνωριμία της. Η παράξενη και μητριαρχική αυτή οικογένεια θα κινήσει το ενδιαφέρον της νέας, που θα επιδιώξει να γνωριστεί με τα νεαρά μέλη της. Ωστόσο, η επέμβαση της δεσποτικής κ. Μπόυτον, μιας αλλόκοτης και στριμμένης γριάς, θα ματαιώσει κάθε επαφή μεταξύ τους.