Παραμύθια σαν πλατύ χαμόγελο - Rodari, Gianni, 1920-1980 (Σύννεφο, 2003)
Ποιος άλλος συγγραφέας για παιδιά θα μπορούσε να γράψει τόσο αστεία και ανατρεπτικά παραμύθια όπως Η μηχανή που κάνει τα μαθήματα του σχολείου, Η σχολική τσάντα που μιλάει, Το κουδούνι για τους κλέφτες ή Ο αστερισμός της Γάτας; Και ποιος θα μπορούσε να σκαρφιστεί ένα διαφορετικό διάβασμα των μύθων του Αισώπου, με αποτέλεσμα ιστορίες όπως Η αλεπού φωτογράφος; Ο Τζάνι Ροντάρι, ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς των παιδιών σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνει στο βιβλίο αυτό πάνω από πενήντα ξεκαρδιστικά παραμύθια, βγαλμένα από τη φαντασία και τη δημιουργική του ικανότητα. Είναι όλα αξιολάτρευτα!