Περσεφόνη : η πάπια που πήγε σχολείο - Γεωργίου, Κ. (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1999)
Στον Πολ χαρίζουν ένα παπάκι, μα, μια και δεν μπορεί να το κρατήσει στο σπίτι, αναγκάζεται να το πάει στο σχολείο του. Το παιδί τρέμει μην του το πάρει ο δάσκαλος, εκείνος όμως κρατάει το παπάκι στην τάξη και το αφήνει να μεγαλώσει κοντά στα παιδιά. Κάθε απόγευμα ο έλληνας δάσκαλος διαβάζει στους αμερικανούς μαθητές του ιστορίες από τη μυθολογία της πατρίδας του, και ο μύθος της Περσεφόνης κάνει τέτοια εντύπωση στον Πολ, που δίνει στο παπάκι του το όνομα της αρχαίας θεάς. Το παπάκι μεγαλώνει και γίνεται μια όμορφη κάτασπρη πάπια, ώσπου έρχεται η στιγμή του αποχωρισμού... Μια πολύ τρυφερή ιστορία για μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, που βασίζεται σ' ένα πραγματικό γεγονός. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)