Πού πήγε το φεγγάρι απόψε - Μάστορη, Βούλα, 1945-2016 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια, 1998)
Μια βραδιά μικρή η Βούλα ρωτάει: «Που πήγε το φεγγάρι απόψε»; Τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια της απαντούν στην απορία της το καθένα με διαφορετικό τρόπο. Η Κική σοβαρά της δίνει μια ....επιστημονική εξήγηση των κινήσεων της Σελήνης! Ο Χρήστος της τραγουδά έναν αστείο μύθο σχετικά με το φεγγάρι, ενώ η Ζωζώ προλαβαίνει να της διηγηθεί ένα «φεγγαρίσιο» παραμύθι, πριν ο πατέρας τους φωνάξει: «Καληνύχτα ΤΩΡΑ!».