Εξομολογήσεις πρωταγωνιστών - Θεοδωράκης, Σταύρος, 1963- (Ποταμός, 2002)
..Γεννήθηκα σε καφενείο. Ισως αυτό να εξηγεί τα περισσότερα. Στα μαιευτήρια τα σεντόνια μυρίζουν κλάμα. Στα καφενεία ακόμη και οι τοίχοι έχουν ποτιστεί από εξομολογήσεις. Γι'αυτό ίσως έγινα δημοσιογράφος. Για τις ιστορίες των ανθρώπων. Σ'αυτό το βιβλίο έχουν συμπεριληφθεί 29 ιστορίες πρωταγωνιστών. Γραμμένες όπως εγώ τις άκουσα...