Microsoft.Word για παιδιά - Woodward, Susan- Christie (Νέα Σύνορα, 1996)
Ένα μοναδικό βιβλίο για τη βελτίωση των γλωσσικών ικανοτήτων των παιδιών ηλικίας 8 έως 14 χρονών Το Microsoft Word για Παιδιά θα κανει τα ποδιά σας να αγαπήσουν τη γλώσσα κα τον υπολογιστή, προοφεροντάς τους διασκεδαστικες δρεστηροτητες. Δεκάδες δημιουργικές και παιδαγωγκές εργσσίες που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση των πεδιών, ερεθίζουν τη φαντασία τους κι ενθαρρύνουν την οκογενεακη υποστήριξη. Συμβατό με τς εκδόσεις του Word για Windows και Macintosh, αυτό το ββλίο εναι γραμμένο γα παιδιά, του θα το χρησιμοποιήσουν με τη βοηθεια των γονιών τους. Δεν προϋποθέτει πείρα στο Word. Δραστηριότητες που περιέχονται: Δημιουργικό γράψιμο, Τα ποδιά επνοοϋν ιστορίες με τους αγαπημένους τους λογοτεχνικούς ηρωες· γράφουν με τη σειρά τμήματα της ίδιας ιστορίας καταγράφουν οικογενειακές ιστορίες· γράφουν ένα τηλεοπτικό σίριαλ (σαπουνόπερα). Παιχνίδια με λέξεις τα παιδιά σας θο ξετρελαθούν με τα παιχνίδια με λέξεις που περιέχει το Βίβλο. όπως αινίγματα. αλυσίδες λέξεων, κωδκοποημένα μηνύματα, ποιήματα με σχήματα, μπερδεμένα αποσπασματα από ββλία. αστεία σπχάκια κα πολλά άλλα. Επικοινωνία Τα παδιά μαθάνουν να σχεδιάζουν διαφημστκα μηνύματα- να κρατούν στήλη με τα νεα της οικογένειας- να φτιάχνουν ερωτηματολόγια για έρευνα- να παίρνουν συνεντεύξεις, να γράφουν και να οργανώνουν ένα θεατρικό έργο, να φτιάχνουν κάρτες επιστολόχαρτα, ευχαριστήρια γράμμματα και προσκλήσεις.