Το έγκλημα στου Χαροκόπου : η Φούλα η Κάστρου και ο Μόσκιος - Κοντογιαννίδης, Τάσος Κ. (Άγκυρα, 2001)
Το έγκλημα της Φούλας και της Κάστρου στου Χαροκόπου το 1931, δεν ήταν ένα συνηθισμένο έγκλημα. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που τελικά το έκαναν τραγούδι όσο παράξενο και αν ακούγεται. Η ομορφιά της κόρης (Φούλα), το πάθος και η αγριότητα της μάνας (Κάστρου) και ο ιδιόμορφος χαρακτήρας του θύματος (Αθανασόπουλος), συνθέτουν μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο που σημάδεψε την προπολεμική Ελλάδα.