Οι μάγοι της Καπρόνας - Wynne Jones, Diana (Λογοτεχνία για παιδιά και νέους. Οι κόσμοι των Κρεστομανσι, 2002)
Όλοι ξέρουν πως τα καλύτερα ξόρκια προέρχονται από την Καπρόνα, όπου ζουν οι δύο ισχυρότερες οικογένειες μάγων, οι Μοντάνα και οι Πετρόκι. Όλοι ξέρουν επίσης πως μεταξύ τους υπάρχει αιώνια έχθρα. Αυτό που δε γνωρίζουν όμως πολλοί είναι πως στα σπίτια και των δυο τον τελευταίο καιρό, τα προβλήματα περισσεύουν. Ξόρκια που κάποτε ήταν πανίσχυρα και προστάτευαν την πόλη από τους εχθρούς της, τώρα φαίνεται να έχουν ελάχιστη δύναμη και όλοι αναρωτιούνται γιατί...