Το Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι : μια χριστουγεννιάτικη ιστορία - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Χριστουγεννιάτικα αστεράκια., 2000)
"Ήταν κάποτε ένας ποντικούλης που τον λέγαν Τρωκτικούλη. Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τ' αγγίξει. - Παππού, έλεγε στον παππού του, σήκωσέ με, σε παρακαλώ, στα χέρια σου για να αγγίξω ένα αστεράκι. - Δε γίνεται αυτό που ζητάς, εγγονάκι μου, απαντούσε ο παππούς του. Τα αστεράκια είναι πάρα πολύ ψηλά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τ' αγγίξει κανείς..."