Μια προσευχή στον Αι-Βασίλη - Μάστορη, Βούλα, 1945-2016 (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση., 2001)
Η Μαριλού ζητάει από τον Αι-Βασίλη να της ζωντανέψει το ψεύτικο σκυλάκι της. Το ίδιο εκείνο βράδυ η προσευχή της -μια αστραφτερή πουπουλένια πεταλούδα- φτάνει στα χέρια του Αι-Βασίλη, που την κρατάει όμως αμήχανος. Πώς μπορεί να κάνει αυτό που του ζητάει η Μαριλού; Οι γονείς της, βλέπεις, δε θέλουν ζωντανό σκυλί. Είναι σωστό ν' ανακατευτεί αυτός στα οικογενειακά τους; Τι θα κάνει τελικά ο Αγιος Βασίλης; Μια χαρούμενη ιστορία και μια προσευχή που περιμένει ανυπόμονα την εκπλήρωση της στο ράφι της σκέψης.