Ολυμπία και Ολύμπια - Χατζή, Γιολάντα (Εξάντας, 2001)
Ολυμπία: ένα πανελλήνιο κέντρο του γγήσιου αθλητισμού και της αθλητικής τέχνης. Ολύμπια: μία από τις τέσσερις αγωνιστικές γιορτές της Αρχαίας Ελλάδας. Ένα βιβλίο για παιδιά, που περιέχει πολλές πληροφορίες γιο την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και την ολυμπιακή ιδέα, την προετοιμασία των αγώνων. τον τρόπο διεξαγωγής τους, τις τελετουργίες, τους εορτασμούς και γενικά την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Ολυμπία τις μέρες των αγώνων. Μέσω μιας ευχάριστης και διασκεδαστικής ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίος Ολυμπίας, οι νεαροί επισκέπτες «αναστηλώνουν» με τη φαντασία τους τους γκρεμισμένους ναούς και τα ερείπια και πληροφορούνται γιο την αρχιτεκτονική τους, συνθέτοντας έτσι μιο ζωντανή εικόνα του ιερού χώρου των αγώνων. Η επίσκεψη / ξενάγηση στο Μουσείο της Ολυμπίας δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να πληροφορηθούν για τα εκθέματα, την ιστορία τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε τεχνοτροπίας. Μυθολογικά, ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία πλουτίζουν τις γνώσεις τους, ενώ με ερωτήσεις τύπου κουίζ η επίσκεψη μετστρέπεται σε ένα πραγματικό κυνήγι θησαυρού και ανακάλυψης.