Ένα αξέχαστο πάρτι - Carre, Claude (Λογοτεχνία για παιδία, 2001)
Ενας δωδεκάχρονος αναγκάζεται να προσέξει για το σαββατο-κύριακο ένα τρίχρονο διαβολάκο. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός από την ανυπόφορη συμπεριφόρα του μικρού Σπυρέτου, ο Μάριος έχει να πάει το Σάββατο το βράδυ στο πάρτι γενεθλίων της Ελεονόρας, ένα πάρτι που ο Μάριος ονειρευόταν όλοκληρο το χρόνο, για να χορέψει με την όμορφη Ελεονόρα. Δεν έχει άλλη λύση από το να πάρει τον Σπυρέτο μαζί του στο πάρτι. Το τι θα επακολουθήσει θα το θυμούνται για πολύ καιρό μικροί και μεγάλοι που έτυχε να βρίσκονται παρόν στις σκανταλιές του Σπυρέτου.