Φυγή για δύο - Desplats-Duc, Anne-Marie (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδια, 2002)
Η Μαριλένα προσπαθώντας να πιάσει το σκυλάκι της που έφυγε, απομακρύνεται απ' το σπίτι της και χάνεται. Οι γονείς της ανησυχούν και ειδοποιούν την αστυνομία. Το κοριτσάκι που φοβάται την αστυνομία αρχίζει να κρύβεται και να λέει ψέματα σ' όποιον βρεθεί στο δρόμο της. Ποιος θα θοηθήσει τη Μαριλένα ν' αντικρίσει την πραγματικότητα και να γυρίσει στη μαμά της;