Στη σκιά του Βενιζέλου - Βενιζέλου, Έλενα, 1874-1959 (Κυκεών, 2002)
Η προσωπογραφία της πιο εμβληματικής μορφής της Νεότερης Ελλάδας, του Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως τη σχεδίασε η σύζυγός του Έλενα. Είναι ένα κομμάτι ιστορίας ιδωμένο από την πίσω πλευρά της σκηνής, εκεί που τα πρόσωπα γίνονται καθημερινά χωρίς να χάσουν το μεγαλείο τους και τα διλήμματα προσωπικά χωρίς να χάσουν το ιστορικό τους βάρος. Ακόμη και όσοι, όλο και λιγότεροι, γνωρίζουν τα γεγονότα της εποχής εκείνης, έχουν να κερδίσουν απ' την αφήγηση το αίσθημα μιας ανθρώπινης ζωής που ταυτίστηκε με τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού. Κι αυτό είναι που μένει στον αναγνώστη σήμερα που τα πολιτικά πάθη και οι διχασμοί έχουν ξεπεραστεί απ' τα ίδια τα πράγματα.