Περιφερειακά ΜΜΕ στην Ευρώπη : οι συνέπειες της απορύθμισης - Δεμερτζής, Νίκος, 1958-; Σκαμνάκης, Αντώνης (Κοινωνία, πολιτική και μέσα επικοινωνίας, 1998)
Επικοινωνιακή πολιτική -- Παγκοσμιοποίηση -- Δημοσιογραφία και περιφεριακά ΜΜΕ -- Δημοσιογραφική εκπαίδευση Στη νέα γεωγραφία της επικοινωνίας που ορίζεται απο τα παγκόσμια δίκτυα και τη διεθνοποίηση της ροής των πληροφοριών έχει αναβαθμιστεί η θέση των περιφερειακών και τοπικών ΜΜΕ. Στην δεύτερη και εκτενώς αναθεωρημένη έκδοση του παρόντος τόμου τριάντα ένα πανεπιστημιακοί, ερευνητές και δημοσιογράφοι μελετούν την εξέλιξη των περιφερειακών Μέσων μετά την απορρύθμιση του ευρύτερου επικοινωνιακού πεδίου, μέσα απο την σύγκριση επί μέρους χωρών της Δυτικής, της Κεντροανατολικής και της Νότιας Ευρώπης. Επίσης, αναλύονται οι σχέσεις της δημοσιογραφίας και της δημοσιογραφικής εκπαίδευσης με τα νέα μέσα και τις τεχνολογικές εξελίξεις στην πληροφορική εντός του πλαισίου της παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.