Ψυχολογία για εκπαιδευτικούς - Fontana, David (Προεκτάσεις στην εκπαίδευση, 1995)
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά περιεκτικό βιβλίο που εξετάζει το σύνολο των παραγόντων που ενέχονται στο διδακτικό έργο και απευθύνεται τόσο στον υποψήφιο δάσκαλο και καθηγητή όσο και στον εν ενεργεία εκπαιδευτικό, στον οποίο προσφέρει συμπληρωματικές γνώσεις και λύσεις. Παράλληλα όμως δίνει στους εκπαιδευτικούς μια συνολική εικόνα των δυνατοτήτων και των προβλημάτων των παιδιών.