Εγώ, ο Σερ : αυτοβιογραφία - Μπιθικώτσης, Γρηγόρης, 1922-2005 (Κοχλίας, 2002)
Ολοκληρωμένος λαϊκός καλλιτέχνης ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, με προσωπικότητα, κύρος και πολύπλευρο ταλέντο, με αδιάκοπη παρουσία -που διαρκεί επί 55 χρόνια- στο ελληνικό τραγούδι, αποτελεί σήμερα ένα ζωντανό κομμάτι του μουσικού μας πολιτισμού. Το παράπονο της ψυχής του έβγαινε από τις χορδές της κιθάρας και του μπουζουκιού, που έπαιζε από μικρός, «έδεσε» απόλυτα με τη δωρική φωνή του, που τραγούδησε από τη «Φραγκοσυριανή» μέχρι τον «Επιτάφιο» και τα «Επιφάνεια» και από το «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» μέχρι τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί». [...]