Μελίνα : μια θεά με το διάβολο μέσα της - Μπιούμπι, Φρίντα (Terzo Books, 1996)
Η Φρίντα Μπιούμπι φέρνει κοντά μας τη Μελίνα όπως τη γνωρίσαμε, αλλά και όπως δεν τη γνωρίσαμε ποτέ. Με τέτοιο τρόπο, που αναγκάζεσαι να τελειώσεις μέσα σε μια νύχτα αυτό το γοητευτικό και πλούσιο ταξίδι ζωής της Μελίνας, ενώ θα 'θελες να κρατούσε, και να' χε κρατήσει στ' αλήθεια, λίγο ακόμα.