Στο μισό του ουρανού - Αρτζανίδου, Έλενα, 1964- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2000)
Στο ακριτικό νησί του Αιγαίου, τη Σύμη, τα χρόνια κυλούσαν ευχάριστα για την Ωραιοζήλη και τους φίλους της, την Ντιλάι, την προσφυγοπούλα από το Μαρμαρά, και το Γιωργή, την ανάσα του νησιού. Πάθος της η ζωγραφική και αγάπη της η θάλασσα. Στα δεκατρία της χρόνια, η ζωή της ανατρέπεται και τα χρόνια της εφηβείας θα τη σημαδέψουν. Γυναίκα πια, θα αποφασίσει για τη ζωή της.