Μην πας ποτέ μόνος στο ταχυδρομείο : μυθιστόρημα - Κούλογλου, Στέλιος Δ., 1953- (Έλληνες συγγραφείς ;, 2002)
Τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα δεν είναι ποτέ απρόσωπα. Παρασύρουν στη δίνη τους τη μοίρα όποιου βρεθεί στον δρόμο τους. Αυτό θα συνειδητοποιήσει και ο δημοσιογράφος - ήρωας αυτής της ιστορίας που εκείνο το πρωί στήθηκε στην ουρά, σε κάποιο ταχυδρομικό γραφείο της Μόσχας για να στείλει ένα φαξ στην εφημερίδα του. Ερωτεύθηκε την ωραία Ανατολικογερμανίδα που στεκόταν μπροστά του, χωρίς να ξέρει ότι αυτός ήταν ο τρόπος που είχε διαλέξει η μοίρα του για να τον ρίξει στη σκηνή της Ιστορίας, στα τέλη της δεκαετίας του '80, στις ανατροπές της Περεστρόικα, στο δράμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης και της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου. Ο Στέλιος Κούλογλου αυτήν τη φορά δεν διασταυρώνει τις πληροφορίες για να ελέγξει την εγκυρότητά τους. Διασταυρώνει, με τη ματιά του συγγραφέα, τις μοίρες των χαρακτήρων του, για να μας ξεναγήσει στην εντελώς ανθρώπινη πλευρά της μεγάλης Ιστορίας.