Ο γάμος - Χειμωνάς, Γιώργος, 1939-2000 (Κέδρος, 1974)
"Ο γάμος. Άγιος Γεώργιος. Στο κέντρο οι δύο άγιοι ενώνονται αργά. Οι άγιοι αργά ο ένας άγιος σκοτώνει τον άλλο. Φέγγουν με μιάν ευγένεια μέσα από το αιώνιο σκοτάδι του σκοταδιού. Ο άγιος κάθεται επάνω σ' έναν άθλιο άνθρωπο. Αυτός εκεί ο άνθρωπος που προκαλεί ένα έλεος όπως οι κακούργοι. Ο άγιος αδιαφορεί για τον εξευτελισμό αυτού του ανθρώπου και με απαλό σκύψιμο. Βοηθά σκύβει επίσημα. Μπήγει την λόγχη μέσα στον πεσμένο άγιο. Ο επάνω άγιος έχει ένα άσπρο πρόσωπο και πολύ μεγάλο. Με ελαφριά λύπη σα να καταλαβαίνει και σαν λυπημένος από μιαν άλλη αιτία. Γενική αιτία και σκοτώνει τον πεσμένο. Ο πεσμένος άγιος συναισθάνεται την βασανισμένη του ψυχή και συναισθάνεται. Ξαφνικά είδε την ψυχή του."